FR - NL

Kleurslagen

Wit zwartcolumbia

Grote hoenders: erkende kleurslag - Kriel: niet erkende kleurslag.Haan:


Kop: Wit.
Halsbehang: elke veer voorzien van een middelbrede groenglanzende zwarte schachtreep omgeven door een smalle zilverwitte zoming die rond de veerpunt loopt. Naar de onderkant van het behang in duidelijkheid toenemend.
Rug en zadelbehang: bovengevederte wit, onder het halsbehang tussen de schouders met zwart gemengd. Zadelbehang wit.
Staart: staartstuurveren zwart; steunveren zwart met witte zoming; sikkels en staardekveren groenglanzend zwart; kleine dekveren groenglanzend zwart met witte zoming.
Vleugel: vleugelboeg wit (mag voor een deel zwart getekend zijn); schouderboog en vleugelbanden wit; grote slagpennen zwart met een witte rand aan de buitenvaan; kleine slagpennen zwart met aan de buitenvaan een brede witte rand die om de veerpunt heenloopt en overgaat in een smalle zoom aan de binnenvaan. Hoe meer naar binnen, hoe breder de witten rand aan de kleine slagpennen wordt. Bij gesloten vleugel wordt een witte vleugeldriehoek gevormd.
Hals, borst, flanken, dijn en buik: wit.
Donskleur: van wit tot lichtgrijs.Hen:


Kop: Wit.
Halskraag: vanaf de overgang tussen de kop naar en de hals vertonen de kraagveren een middelbrede groenglanzende zwarte schachtreep, omzoomd door een fijne zilverwitte rand dewelke rond de veerpunt loopt.
Hals, rug, borst, buik, dijen, flanken en zadel: wit. Onder de halskraag mag de rug donker zijn.
Staart: staartstuurveren zwart, met uitzondering van de bovenste stuurveren die een witte zoming vertonen; staartdekveren zwart met smalle witte zoming.
Vleugel: vleugelboeg, schouders en dekveren wit; grote slagpennen zwart met een witte rand aan de buitenvaan; kleine slagpennen zwart met aan de buitenvaan een brede witte rand die om de veerpunt heenloopt en overgaat in een smalle zoom aan de binnenvaan. Bij gesloten vleugel wordt een witte vleugeldriehoek gevormd.
Donskleur: van wit tot lichtgrijs.Opmerking:Snavel:

licht hoornkleurig.Loopbenen en zolen:

witroze.Fouten:

wit in de sikkels; onscherpe of te brede zoming in de staartdekveren; zwart in de witte veerpartijen; doorbrekende schachtstreeptekening; gele aanslag in de witte veerpartijen.Informatiebron: Standaard hoenders & krielen 2012 - Belgische rassenhen wit zwartcolumbia


GR : erkende kleurslag bij de grote Marans.
Kr : erkende kleurslag bij de Maranskrielen.